Борисов: Служебно правителство – абсурд! Тогава ще видят нашия протест!

Борисов: Служебно правителство – абсурд! Тогава ще видят нашия протест!

Уважаеми колеги. България е правова държава, движиме се по правила. Депозирани са при мене оставките на трима министри. Изслушахме ги много внимателно. Действително имат голяма подкрепа. Всеки един от тях е свършил значими за държавата неща. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в МС.
България е пример за финансова стабилност, влезе в банковия съюз, влезе в чакалнята на еврозоната. В първата тройка сме на държавите с най-добри финанси. Няма неразкрито убийство, няма неразкрито поръчителство на побой на журналисти. Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, каза още Борисов.
Емо Караниколов – три години МИ способства за повишаването на БВП, рекорден ръст на инвестиции, рекорден ръст на БВП. Всичко това с много добре подбрана тактика, а в обществото се привързват към Делян Пеевски и ДПС. С много любезното съдействие на хората от градската десница, които вчерашните есемеси, които прочетохме, се управляват през Фейсбук. Странно беше. Единият ден бяха на Росенец, на другия пред МВР, на третия ден пият кафе пред хотел Берлин. Христо ще получи документите на Лукойл но като вице премиер и министър на правосъдието, защо не отиде да ги вземеш и прочетеш. Защо не ги внесе на оперативно заседание на МС, каза още Борисов.
Тази евтина политика, която се прави в момента. Затова се съгласихме да мобилизираме в коалицията. Най-гротеско е БСП да иска вот на недоверие. Мотивите им за изсмукани от пръстите. Да говориш за кризата в Перник, при условие, че направихме водопровод само за месеци, работи се по цялата водна система. От 70 години непипано от тях. Нула работа свършена. Дори техния кмет каза, че всичко, което правителството направи.
Така или иначе предстоят много тежки месеци. Виждате броя на починалите се вдига. България е единствената държава, която отрече пандемията. Другите държави затягат режима, а тук ние корим, който се опита да каже, че тази пандемия не е отминала – ние се събираме и го правим. Сега едни хора са недоволни от едно-друго, но като гледам лицата на протеста, не си представям държавата да се управлява от тези хора, тя ще катастрофира мигновено.
Ние сме ги гледали как управляват. Предстоят месеци на тежка икономическа криза и не е по силите на една партия или коалиция да проведе държавата през това. Повярвайте ми – ще падат правителства, Необходима е консолидация на цялата нация, каза още премиерът. Служебно правителство – абсурд! Тогава ще се подмени протеста с нашия протест. На този незрял президент, фигурант./БЛИЦ

Още по темата