Последно: Татяна Дончева отива на избори с Мая Манолова

Последно: Татяна Дончева отива на избори с Мая Манолова


Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция във вида, в който тя беше и на предишните избори, заяви Татяна Дончева на брифинг на формацията „Изправи се! Мутри, вън!“.

„Всички споразумения, които се подписват с БСП, са за взаимодействие. Те не правят никого нито коалиционен партньор, нито участник в изборите, нито от това произтичат взаимодействията, които дава Избирателния кодекс дава“, заяви още Дончева.

„Движение 21“ с лидер Татяна Дончева остава в коалицията с организацията на Мая Манолова и Отровното трио, обяви самата тя. „Направили сме компромиси, които гарантират излъчване на парламентарна формация, здрава парламентарна група, яснота на приоритетите и разумно разпределение на позициите по различните региони и разумна организация по нашата дейност в избирателната кампания. Това е определящо“, посочи Татяна Дончева.

Основата на нашата коалиция са две граждански сдружения и три партии, добави и Арман Бабикян от Отровното трио. „Широката коалиция, която беше промотирана, се разбира, когато бъдат върнати 400 000 гласа обратно в листите на „Позитано““, заяви той.

Бабикян изрази очакване коалицията „Изправи се! Мутри, вън!“ да подобрят изборния си резултат на предстоящите избори, като към нея вероятно ще се присъединят още партии и граждански организации. Формацията ще се регистри за участие в изборите утре, стана ясно още на брифинга.

Още по темата