Антон Кутев: БСП да не подкрепя ИТН – действията им показват нестабилност

Антон Кутев: БСП да не подкрепя ИТН – действията им показват нестабилност

По-добрият вариант за БСП е да не подкрепя кабинета на „Има такъв народ“. И не са ми пуснали sms от президентството, за да го кажа това. Това е личното ми мнение“, коментира говорителят на служебния кабинет Антон Кутев по Bulgaria ON AIR. Той е категоричен, че ситуацията е сложна и е добре страната ни да има правителство, но не на всяка цена.
Според него предложеният състав на Министерски съвет, както и нежеланието на ИТН за писменно споразумение, задавали неясноти и говорели за нестабилност. „Кое гарантира, че политиките на БСП ще бъдат изпълнени? На честна дума ли да вярваме?!? Това, което пише в декларацията на ИТН, няма нищо общо с приоритетите на БСП“, допълни Антон Кутев.

Той добави още, че смята, че е възможно скоро да бъде свикан Конгрес на БСП и Нинова да подаде оставката си. „Може след това да бъде преизбрана, но този акт е редно да бъде направен“, каза още Кутев.
По думите му  служебното правителство е изпълнило основната си задача и е успяло да разкрие редица нарушения, да разбие много корупционни схеми, както и да ограничи купения вот./Вестник Марица
 

 

Още по темата