55-и ден на антиправителствени протести у нас

55-и ден на антиправителствени протести у нас

55-и ден на антиправителствени протести у нас. И днес недоволните се събират на площад „Независимост”. Обстановката към момента е спокойна, но има засилено полицейско присъствие района.
Пореден ден на протести и във Варна. Недоволните отново се събраха пред сградата на общината. Обстановката там към момента е спокойна.
Очаква се по-късно протестиращите да се отправят на факелно шествие. Все още не е ясно накъде ще тръгнат те и дали ще има блокирани улици. Палатковият лагер пред общината остава. Остава блокиран и булевардът пред нея. Недоволните обявиха, че няма да премахнат палатките и шатрите, докато желанията им не бъдат изпълнени. Част от варненци подкрепят лагера, а други са против този вид гражданско неподчинение.
Утрешният голям национален протест ще започне от сутринта и ще продължи до вечерта. А от полицията в София обявиха, че са готови за него. Имат и готовност да запазят обществения ред в случай, че се стигне до екскалация на напрежението. „В интернет има достатъчно мнения на граждани, които са с явни намерения, че не следва мероприятието на бъде мирно. Предприети са действия от наша страна за обезпечаване на мероприятието като пред района, където са палатките ще има достатъчен брой служители”, обясни Иван Георгиев, старши инспектор в отдел „Охранителна полиция” към СДВР.
„Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София, където преценим, там ще бъдат паркирани, където е целесъобразно”, допълни Тони Славев от „Пътна полиция”.
Органите на реда призовават за мирни протести и помолиха протестиращите да им сигнализират, ако има провокатори./Darinews.bg

Още по темата