Намериха журналист, удавен край Варненското езеро

Намериха журналист, удавен край Варненското езеро


Варненският журналист Георги Александров  – кореспондент на bTV, Нова телевизия, работил в Дарик Радио, „Топ Новини“ и ТВ СКАТ – е намерен удавен край Варненското езеро.

Тялото му е открито близо до мястото, където във Варненското езеро се излива станалата печално известна спукана канализационна тръба – тръбата със замърсена вода, която от месеци тревожи варненци. Заради замърсяването в петък имаше протести пред общината с искане кметът на града Иван Портних да си подаде оставка. Още през март жители на Варна изпращат сигнали до медии, в които алармират за проблема с хилядите литри отпадни води, замърсяващи езерото, но без да си посочват имената, страхувайки се за сигурността си.

Колеги, работили с Георги Александров, го описват като човек с активна позиция, който често е оставал без работа, заради това че не е бил съгласен с премълчаването на злоупотреби на магистрати и политици.

По непотвърдена информация на мястото, на което е намерено тялото му, е имало лаптоп и фотоапарат, заради което се предполага, че вероятно е бил в района на езерото, за да извършва проучване.

По случая Окръжната прокуратура във Варна е започнала разследване.

Още по темата