Каракачанов настоява справянето с битовата престъпност да стане държавна политика

Каракачанов настоява справянето с битовата престъпност да стане държавна политика


Решаването на проблемите с битовата престъпност трябва да стане държавна политика, защото ситуацията става все по-тежка. Това заяви в Рибарица вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод подновените след отмяната на извънредното положение специализирани операции за борба с престъпността, особено в малките населени места.

Каракачанов поясни, че полицията върши своята работа.

„Полицията със сила може да удържа положението, но в края на краищата ние, ако не решим фундаментално проблема с битовата престъпност чрез една реална интеграция на циганското население, което не само да бъде възпитано, че освен права, има и задължения, но и да бъде накарано реално да ходи на училище, да получава поне нормално образование и оттам нататък лесно да си намира работа на пазара на труда, нищо няма да постигнем“, каза той.

Министърът на отбраната посочи, че е изработил концепция за справяне с проблема и държи тя да бъде приета.

„Бяха изхарчени милиарди левове за фиктивна интеграция на това население. Ефектът е точно обратен – нивото на неграмотност се увеличава, нивото на престъпност в гетата се увеличава. Политиците е крайно време да погледнат в очите проблема, а не да се съобразяват какво ще каже една или друга джендър организация, или какво ще каже някой посланик, или някой чиновник в Европа“, подчерта вицепремиерът.

Още по темата