Ето го спортното комби на Jaguar

Ето го спортното комби на Jaguar


Британската компания Jaguar разкри ексклузивното спортно комби XFR-S Sportbrake. Автомобилът, чиято официална премиера ще се състои на автомобилния салон в Женева ще се конкурира с машини като Mercedes E63 AMG Estate и Audi RS6 Avant.


Jaguar XFR-S Sportbrake разполага с 5.0-литров V8 двигател идентичен с този в седана XFR-S . Той е оборудван с компресор и развива мощност от 542кс. и 680Нм въртящ момент, „поднесени“ на задните колела посредством 8-степенна автоматична Quickshift трансимисия. Спортното комби ускорява от 0 до 100км/ч. за 4.6 секунди и достига максимална скорост от 300км/ч. При това британците обещават, че средният разход на гориво не надвишава 12л/100км.


Поради спецификата на комби модификацията инженерите са променили задното окачване, добавяйки по-дебели пружини. Настройки има и по амортисьорите,  електронния диференциал и системата за стабилност. XFR-S Sportbrake разполага с двойно вентилирани спирачни дискове с диаметър 380/376мм. отпред/отзад, скрити под 20-инчови джанти Varuna от кован алуминий. 

  

  




Още по темата