УДАР! Футболист на ПСЖ пристигна в Локо Пд (ВИДЕО)

УДАР! Футболист на ПСЖ пристигна в Локо Пд (ВИДЕО)

Халфът Муса Сумаре все пак се присъедини към Локомотив (Пловдив), съобщава „Меридиан Мач“ Той трябваше да дойде още за лагера в Боровец, но на летището е бил върнат заради изтекъл паспорт. След като е оправил документите си, той е настоял да дойде на „Лаута“ и да се пробва за договор с носителя на Купата и Суперкупата на България.
Сумаре е роден на 6 септември 1997 година и е израснал в Париж, но родителите му са от Мали. Според един от най-популярните спортни интернет портали Transfermarktcom Сумаре е започнал тренировки с Б отбора на ПСЖ в началото на юли. Възможността обаче да подсили участник в Лига Европа и да се наложи в елитната футболна дивизия го е поблазнила и заедно с агента си той е организирал пътуването си до България.
Играчът е започнал кариерата си в Ред Стар Париж, но първите му изяви при мъжете са в италианския Нурезе, след което минава през Виртус Бергамо, швейцарския Киасо, преди да се завърне във Франция и да остане един сезон в Шатору (Лига 2). Последният му клуб е бил Бобини, който напуска заради кризата с COVID-19.
Сумаре може да играе на три позиции като най-добре се чувства в зоната на десния защитник. Използван е като десен външен и ляв външен халф. Той впечатлява със сериозната си физика и атлетизъм.

Още по темата