Главният прокурор за Божков: Всички са еднакви пред закона

Главният прокурор за Божков: Всички са еднакви пред закона

Българското обществото трябва да благодари на лекарите, които бяха на първа линия, на полицаите и на щаба. Благодарение на тези хора България се намира в една добра позиция спрямо Европа. Няма да коментирам полиците. Само в България видях държавата да се моли нарушители сутрин, обед и вечер да спазват правилата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.
Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона. Не си причиних това да чета публикуваните есемеси. Колегите казаха, че не виждат нещо в тях, което да налага проверка на министър Горанов, каза Гешев по повод публикуваните вчера във фейсбук от Васил Божков есемеси.
Обвиняемият Божков има иновативни решения, като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции. Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името Левски. Това е поредна защитна стратегия. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове, коментира Гешев.
Той допълни, че по всички засега 11 обвинения спрямо Божков има 2 досъдебни производства. Първото е за 11-те обвинения, а другото касае организирана престъпна група.
Няма списък, по който да работим. Главният прокурор няма лични врагове. С изключение на Божков всички са изправени пред българския съд – Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков. Списъкът далеч не започва с г-н Божков, заяви главният прокурор./Вестник Марица

Още по темата