Влюбени си казаха „да“ без маски в Пловдив/СНИМКИ/

Влюбени си казаха „да“ без маски в Пловдив/СНИМКИ/

На открито, пред входа в Дома на младоженците сключиха брак днес следобед Ваня и Георги Латеви. Влюбената двойка е една от първите, която прави сватба, без да си слага маски.
Общинското предприятие „Радостни обреди“ организира тържествени церемонии на площадка пред Дома на ул. „Христо Г. Данов“, където не е задължително носенето на маски. Служителите бяха изнесли масата и тонколоната навън. За разлика от семпли подписвания по време на извънредното положение, този път имаше всичко, което изисква един ритуал – шампанско, Менделсон, усмивки, поздравления и пита, която съпрузите разчупиха, а булката успя на настъпи крака на съпруга. Освен кумовете на сватбата бяха и близките на младоженците. Ваня и Георги от са заедно от пет години.
След отмяна на извънредното положение се наблюдава бум на желаещите да се женят, твърди директорката на „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева. В почивните дни шест двойки сключиха граждански брак и всеки ден се подават заявления за церемонии през лятото и есента, особено след като разрешиха на ресторантьорите да сервират на открито.
В Дома на младоженците маските са задължителни, макар че вече се разрешава присъствието на 10 – 15 гости, церемониите се провеждат в обредната зала, включително в събота и неделя./Вестник Марица

Още по темата