Zооm дебатът между Божков и Борисов очаквано не се състоя

Zооm дебатът между Божков и Борисов очаквано не се състоя


Обвиняемият бизнесмен Васил Божков отправи покана в Your story към премиера Бойко Борисов за публичен предизборен дебат на 20 март в 20:00 часа, който да се състои в платформата за видеоконферентни разговори Zoom. Божков дори публикува скрийншот от изпратената покана до Бойко Борисов.

 Още в петък (19 март), когато съобщи, че възнамерява да покани премиера и лидер на ГЕРБ на предизборен дебат в първия ден на пролетта Божков уточни: „Ако това време (20:00 часа) не е удобно за него, ще го чакам в следващите три дни“. И допълни: „Поради наложеното ми медийно затъмнение ще му изпратя покана за Zoom среща на личната му Фейсбук страница“. 

Час след посоченото за начало на дебата  време бизнесменът се включи на живо във Фейсбук и съобщи, че Бойко Борисов така и не се е появил. „Вероятно е ангажиран да харчи държавни пари за предизборната си кампания“, коментира Божков.

„Имам няколко въпроса, които да му задам при евентуален дебат. 

Първо: Защо уби „Левски“ и го изпрати в зоната на изпадащите отбори? 

Второ: Как ще харчи парите от чекмеджетата? 

Трето: С какъв морал, при толкова компромати, се явява отново на избори и претендира да управлява държавата? 

Четвърто: Отговорно ли е това, което направи и не можа да измисли някаква нова и по-различна предизборна програма? 

Чакам три дни дни в удобно за него време. Бъдете здрави“, завърши той.

Божков е водач на листата на „Българско национално обединение“ в столичния 25-и избирателен район. Там той ще мери сили с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и с председателя на БСП Корнелия Нинова, както и с Христо Иванов от „Демократична България“. В същия район е и адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“

Преди няколко дни хазартният бос пусна видео в социалните мрежи и се тагна от квартал „Ла Барселонета“ в Барселона. А само седмица преди това написа „Идвам“ и обяви, че Съдът на Европейския съюз в Люксембург е отменил европейската заповед за ареста му. 

Съдържанието на видеото, заснето уж в Барселона, бе изцяло предизборно и от него бе трудно да се установи дали наистина той е в Европа, където би могъл да бъде задържан по искане на българските власти.

Партията на Васил Божков не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на бизнесмена бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии.

Впоследствие Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а шоуменът отказа. В отговор хазартният бос каза по адрес на Трифонов: „Слави – силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за Хунтата. Жалко.“

Бизнесменът ще използва регистрацията на партия „Българско национално обединение“ (БНО), за да участва в предстоящите парламентарни избори. Партия БНО предостави 100% от листите на Божковата формация.

Още по темата