„Златните“ шезлонги в Слънчев бряг били техническа грешка

„Златните“ шезлонги в Слънчев бряг били техническа грешка


Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира на специален брифинг случая с туристката в Слънчев бряг, която преди седмица се оплака в социалните мрежи, че е платила 64 лева за два чадъра и два шезлонга. Проверката е установила техническа грешка и концесионерът е възстановил сумата на дамата, съобщи Ангелкова.

Глобата за нарушение на обявените цени на чадъри и шезлонги е 50 000 лева. Тя важи само за този сезон, защото само за този сезон важи мярката за цените на плажни принадлежности с промяната на закона. „Те казват, че техният служител, който е новоназначен, не е бил информиран и се е объркал, затова се е получила тази техническа грешка, за което се извиняват“, обясни министърката.

Тя уточни, че само един клиент е заплатил тази сума – при проверката всички други касови бележки показвали 4 лева за чадър и 4 лева за шезлонг. „Предупредили сме, че втори подобен случай няма да бъде допуснат и глобата ще бъде 50 000 лева“, подчерта Николина Ангелкова. „Доколкото сме информирани, никой не е таксувал шалтета“, добави тя.

Още по темата