Прогнозно: Ето ги новите депутати от областта, ГЕРБ и БСП разместиха листите

Прогнозно: Ето ги новите депутати от областта, ГЕРБ и БСП разместиха листите

В Пловдив област се очаква мандатите да бъдат разпределени ГЕРБ – 3, ИТН – 3, БСП -2, ДБ – 1, ДПС – 1, ИСМВ – 1. Традиционно листите в областта се разместват с преференции, като силен вот получават кандидатите в големите партии от общините Асеновград, Карлово и Раковски.
От ГЕРБ – СДС водачът Дани Каназирева има 2186 преференции. Петият в листата – Димитър Янев от Асеновград е събрал 2733 преференции и избутва Младен Шишков от втората на третата позиция. Шишков също влиза в парламента с 2386 персонални гласа, което е второто най-добро постижение от листата.
Тошко Йорданов, който е водач и в областта събира 4586 персонални гласа. С малък брой преференции втори и трети са Танер Тюркоглу и областният координатор Лъчезар Бакърджиев от Карлово. Ако отново Йорданов влезе от другата листа, то в парламента ще влезе секретарят на Бачковския манастир – Васил Апостолов.
Социалистите в пловдивска област падат с един мандат. Освен водачът Манол Генов, който има 775 преференции, в парламента влиза четвъртата Веска Ненчева от Карлово. Тя е събрала 3107 персонални гласа. 11-ият Енко Найденов от Асеновград има 2380 преференции и отива трети, но това не му достига за парламента. Вторият в листата – Светозар Славчев остава четвърти с 1568 преференции.
Останалите три формации вкарват водачите си ДПС – Рамадан Аталай, ДБ – Велизар Шаламанов и ИСМВ – Румен Йончев.Източник: Трафик нюз

Още по темата