Пловдив със свободен вход в две от своите експозиции на 6-ти септември 21 г

Пловдив със свободен вход в две от своите експозиции на 6-ти септември 21 г

На 6-ти септември 2021 г. отбелязваме 136 години от Съединението на България и празника на град Пловдив. Регионалният исторически музей под тепетата се включва в честванията с две от своите експозиции:
Експозиция „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” 1 ще работи със свободен вход от 10:00 до 15:00 часа, а посетителите ще имат възможност да разгледат за първи път най-новата постоянна музейна изложба „Пловдив по пътя към модерния свят”, която проследява модернизацията на града от Освобождението на България през 1878 г. до втората половина на XX век.
„Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” 1 в Старинен Пловдив ще работи със свободен вход от 9:30 до 17:00 часа, а посетителите ще могат да разгледат постоянната експозиция, която проследява историята на Пловдив от XV до XIX век – време на чуждо владичество, но и време на отстояване на националната идентичност на българите.
Посещенията ще се осъществяват при спазване на актуалните противоепидемични мерки! Молим посетителите да носят предпазни маски, да спазват дистанция помежду си и да спазват указанията на музейните служители!

Още по темата