Обявиха листата на ГЕРБ за Пловдив, Борисов пак №1

Обявиха листата на ГЕРБ за Пловдив, Борисов пак №1

Бойко Борисов отново ще води листата на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. За първи път в нея ще се включат и районни кметове, но за тях е отредена пета позиция. Втори ще бъде местният партиен лидер Иван Тотев, както беше и на предишния вот. Третото място е предвидено за юриста Радомир Чолаков от гражданската квота, следван от бившия министър на културата Вежди Рашидов.
Листата все още се обсъжда, а окончателното решение ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, обясни Тотев, който даде пресконференция заедно с Радомир Чолаков.
Бившият кмет уточни, че за петото място, определено като ключово, има две кандидатури- на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров и неговия колега от „Източен“ Иван Стоянов.
На тази позиция за предишния вот беше Спас Гърневски, който си остава в листата, но на по-задна позиция.
Тотев успя да издейства разрешение от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов районните кметове също да могат да участват в предизборните листи. Очакваше се те да са по-предни места, особено след като на предишния вот коалицията ГЕРБ-СДС вкара само трима депутати от 16-и МИР в Пловдив.
Тотев определи политическата обстановка в момента като хаос, който се създава от служебното правителство. „Виждаме един продължителен Костинброд без ясна политика как трябва да се управлява държавата и без необходимите мерки за добра организация на изборите“, коментира Тотев./Вестник Марица
 
 

Още по темата