Минчо Спасов се чуди докога прокуратурата ще съумее да брани Борисов от враговете му

Минчо Спасов се чуди докога прокуратурата ще съумее да брани Борисов от враговете му


„Активността на прокуратурата е селективна. Тя се проявява към обявения враг – президентът, а когато стане дума за разследването на премиера, главният прокурор казва, че с това се занимава някой прокурор от градската прокуратура, а той не проявява интерес към това“. Така коментира пред БНР юристът Минчо Спасов – бивш председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, политическите и съдебни казуси от последните седмици – снимки, записи, чатове.

Спасов каза още, че автентичността на записа, в който се предполага, че гласът е на Бойко Борисов, е потвърдена от ред събития, които съвпадат по време със записания разговор. „КФН наистина започна проверка срещу сочения от Борисов за негов враг. Обективната действителност напълно се покрива с казаното. … Премиерът извършваше инструктаж, заповед към неговите депутати да се държат просташки“, посочи ексдепутатът.

Според Спасов Борисов си е спечелил доста врагове и изрази учудване докога прокуратурата ще съумее да го брани от тях. „Прокурорите, които го бранеха или заминават на дипломатически постове в чужбина, или престават толкова пламенно да го защитават“, отбеляза той.

Юристът прогнозира, че ще паднат преписките по всички дела, които се очертава да се образуват по разследванията, които се водят в момента, ако се паднат при прокурор, който „не е от квотата на послушните“.

Още по темата