Мая Манолова: Подкрепяме президента за следващ мандат

Мая Манолова: Подкрепяме президента за следващ мандат


„Подкрепяме президента Румен Радев за следващ мандат“, заяви пред БНР Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“. Тя уточни, че решението на държавния глава да се кандидатира отново не е консултирано с водената от нея формация, а и все още те не е взели официално решение за такава подкрепа.

„Знаейки волята на хората на площада и на повечето граждански организации, които са част от „Изправи се.БГ“, и моето мнение е в подкрепа на втори мандат на Радев“, обясни тя. 

Манолова обяви, че във вторник (2 февруари) ще бъде съобщено името, под което ще се яви коалицията им на парламентарните избори.

„Най-силното и мощно оръжие срещу манипулирането на вота и кражбата на гласове е масовото участие на гражданите. Кампанията на „Изправи се.БГ“ ще бъде за висока избирателна активност“, каза лидерката на Гражданската платформа.

В своя позиция и политическа партия МИР обяви подкрепата си за втори мандат на Румен Радев.

„Във връзка със заявеното от президента Румен Радев намерение да се кандидатира за втори президентски мандат ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изказва пълната си подкрепа за българския президент да оглави изключително важната за българската държава позиция, която ще му даде възможност да продължи своята принципна и решителна битка за благополучието на българския народ и просперитета на държавата“. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

От формацията посочват, че за изминалите четири години президентът Радев се утвърди като непоколебим борец срещу беззаконието, арогантната противонародна политика на правителството и в битката му с мафията и корупцията. 

От партията припомнят, че президентът Румен Радев е заявил безусловната си подкрепа за Националната кауза за провеждане на честни избори в България, която кауза отстояват и от ПП МИР.

„С високия си морал президентската институция се доказа като единствения стожер на българското общество, отстояващ в продължение на целия си мандат върховенството на правото и закона, като радетел на българската държавност. Със своята принципност президентът Радев беше единствената бариера срещу беззаконието и лобизма, които управляващите налагат в цялата страна, а сваленото доверие от правителството е доказателство за решимостта на президента Радев му с корупцията, разпадането на държавността и настъплението срещу гражданските свободи в България“, пеше в становището.

Партия МИР се присъединява към милионите български граждани, които ежедневно демонстрират пълното си доверие и подкрепа към президента Радев и застава плътно зад него в битката му с мутрите, мафията и олигархията. Това се казва още в позицията на ПП МИР.

Още по темата