Изтече шокиращ запис между лекарите на Марадона в деня на смъртта му

Изтече шокиращ запис между лекарите на Марадона в деня на смъртта му

Разследването на внезапната смърт на Марадона е намерило шокиращи телефонни записи между личния лекар на аржентинската легенда – Леополодо Луке, и неговата психиатърка Агустина Косачов. Дон Диего почина в дома си в Тигре на 25 ноември миналата година след инфаркт, а разменени гласови съобщения между двамата лекари в минутите на смъртта му съдържат доста притеснителни неща.

Косачов е тази, която е до Марадона в последните му мигове и съобщава за случилото се на Луке: „Сега той е с парамедиците, които се опитват да го върнат към живота, но преди това го правихме ние 10 или 15 минути, защото линейката не идваше. Влязохме вътре и той беше студен, без никаква циркулация, започнахме сърдечен масаж и той възстанови донякъде телесната си температура. Сега парамедиците са с него и не ни казват каква е ситуацията„, казва тя. „Ние направихме, каквото можахме, Августина, семейството му беше информирано за всичко„, отговаря ѝ Луке.

Впоследствие Луке тръгва към къщата на Марадона и се обажда на свои колеги. „Аз съм на магистралата, той явно е умрял. Квартал Сан Андрес, трябва да отидете по пътя, по който винаги ходим. Явно е получил инфаркт. Знаех, че дебeлакът ще умре, пътувам натам“, казва Луке.

Двамата лекари са под разследване дали носят вина за смъртта на Марадона, като по-тежко е положението на Луке, след като наскоро стана ясно, че той е фалшифицирал подписа на Марадона на важни медицински документи, за да получи достъп до здравното му досие.

Най-вероятно откритите записи няма да могат да се използват като доказателство в съда, но острите думи на Луке показват отношението към именития му пациент.

Източник: Flashnews.bg

Още по темата