ЗА ПРАЗНИЦИТЕ: Засилен контрол по пътищата в страната (ВИЖТЕ МЕРКИТЕ)

ЗА ПРАЗНИЦИТЕ: Засилен контрол по пътищата в страната (ВИЖТЕ МЕРКИТЕ)

МВР предприема засилени мерки във връзка с предстоящите празнични дни.
На основните булеварди и пътни артерии в страната ще има екипи на „Пътна полиция”, които ще следят за скоростните режими, проверка на шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, както и за агресивно поведение на водачите с цел предпазване от пътни произшествия.
„На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май
всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат на пътя
Съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения”, заяви на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“.
Не се очаквали сериозни затруднения магистралите „Тракия“ и „Хемус“.
Зоната около храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата пък бъде затворана за автомобили по време на Великден.
Пожарникари пък ще дежурят в най-големите църкви, като 30 екипа огнеборци ще са разположени в цялата страна. Около храмовете ще има и има
масово присъствие на униформени
„Със заповед на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов от началото на април са организирани проверки както по линия на полицията, така и по линия на пожарната безопасност. В този период досега на територията на страната са извършени 1536 проверки в православни храмове, църкви и др. Констатирани са 179 нарушения, връчени са съответните предписания. Извършен е и инструктаж на работещите там, тъй като по време на празниците там се събират много хора”, заяви комисар Георги Колев.
Хората са на почивка, затова ние
полицаите ще сме на улицата, за да не допуснем домови кражби
посочи Росен Белишки от Криминална полиция и обясни, че по време на почивни дни не се повишават обирите. Той отчете, че за първото тримесечие на тази година са регистрирани 1040 домови кражби, а миналата година са били с 400 повече.
Освен това полицаите ще следят и за спазването на противоепидемичните мерки. Ще бъде засилено присъствието на униформени около гарите, автогарите и останалите места, на които се очакват много хора. /Монитор.БГ

Още по темата