„Масов следствен експеримент“ пред вила „Секвоя“ провеждат младежи от „Демократична България“

„Масов следствен експеримент“ пред вила „Секвоя“ провеждат младежи от „Демократична България“


Младежката организация на „Да, България“ – „МлаДа България“ и на ДСБ изнасят протеста си тази вечер пред правителствената вила „Секвоя“ в столичния квартал „Бояна“. Протестната проява, чието начало бе насрочено за 18:30 часа, е под наслов „Масов следствен експеримент“. Участниците в акцията са донесли пачки с банкноти евро с лика на Бойко Борисов.

Протестиращите смятат, че се бави прокурорската проверка на автентичността на снимките от къщата на премиера и на аудиозаписи, на които се чува глас, приличащ на неговия. Миналата седмица евродепутатката Елена Йончева обяви след проведен от американска лаборатория анализ, че единият от записите е автентичен.

„Събрали сме се тук да проведем масов следствен експеримент. Обичаме така да го наричаме, защото днес не идваме само като граждани – трябва да вземем функциите на прокурори и следователи тук, тъй като публичната власт в лицето на прокуратурата и следствието вече в продължение на над месец отказват да разследват скандала с влизането в премиерския дом и с прословутите снимки на шкафчето му. Тук сме, за да привлечем и вниманието на прокуратурата, тъй като в последно време се забелязва тенденцията тя да върви след събитията и да разследва, след като се е акумулирало някакво гражданско внимание. Искрено се надяваме след днес да започне по-активна проверка и по аудиозаписите“, заяви пред БНР един от участниците в акцията пред вила „Секвоя“.

Младежите от обединението „Демократична България“ нямат намерение да влизат през ограждението, но се надяват да бъдат поканени от премиера, за да видят как изглежда вилата отвътре. 

Още по темата