Кметът на Сопот е единият от шофьорите, чиято кола е ударена от откъснатото ремарке

Кметът на Сопот е единият от шофьорите, чиято кола е ударена от откъснатото ремарке

Кметът на община Сопот Деян Дойнов е участвал в катастрофата на пътя Карлово-Сопот, за която ПБ Новинар първи съобщи. За щастие управникът на Вазовия град не е пострадал, но е бил ударен автомобилът му.
Припомняме, че товарен бус „Мерцедес“ собственост на фирма от Търговище, управляван от Недялко Н., на 45 години, се движел по посока от Сопот към Карлово. Мъжът имал 17 години стаж зад волана. Заради техническа неизправност тегличът, на който било закачено ремарке се скъсал, ремаркето се отделило от буса и навлязло в лентата за насрещно движение.
Последователно ремаркето блъснало насрещно движещите се коли „Дачия Логан“, собственост на пловдивска фирма и управлявана от 44-годишния Вълко К. от Сопот. Шофьорът е с 20 години стаж зад волана. Вторият ударен автомобил е „Мазда“, собственост на община Сопот. Возилото било управлявано от 38-годишния кмет на община Сопот, Деян Дойнов, който е с 20 години стаж зад кормилото.
Всички водачи са били с поставени предпазни колани, изпробвани са с дрегер за наличие на алкохол, резултатите са отрицателни. При ударът с натъртвания в гърдите е единият шофьор – Вълко К. Той е прегледан на място от екип на Спешна помощ и е освободен за домашно лечение. Инцидентът е отработен по административен път.

Още по темата