Илон Мъск строи собствен град

Илон Мъск строи собствен град

Американският предприемач Илон Мъск, основател на компаниите „Tesla“ и „SpaceX“, заяви, че създава нов град в щата Тексас. Той сподели това в своя акаунт в Twitter, където написа: „Изграждане на град Старбейз, Тексас“.

Мъск казва, че собственият му град ще бъде много по-голям от село Бока Чика, където се намира стартовата площадка на „SpaceX“. Освен това той заявява, че в града „ще се отнасят много добре“ с кучетата, а човекът, който ще го управлява, ще носи титлата „дож“.

През декември Мъск се премести от Калифорния в Тексас. Милиардерът обясни, че в Тексас се строи нов завод на „Tesla“, и разкритикува политиките на Калифорния по отношение на предприемачите. Според него самолетостроителните компании, както и много други големи бизнеси са изнесли дейността си в други щати.

В момента в столицата на Тексас – гр. Остин – се намира едно от подразделенията на „Tesla“, както и стартиращата компания „Boring Company“. Доскоро милиардерът пребиваваше в Лос Анджелис, но е решил да се премести заради високите данъци върху доходите в Калифорния. Смяната на местожителството ще му спести милиарди долари, изчисляват запознати.

Източник: Avtora.com

Още по темата