Ford представи бюджетен седан базиран на Fiesta

Ford представи бюджетен седан базиран на Fiesta


На автомобилното изложение в Ню Делхи Индия, Ford представи концептуалния седан Figo, който в близките 2 години трябва да се превърне в глобален модел на компанията. Автомобилът е разработен за пазарите в развиващите се страни и e базиран на хечбека Fiesta.


Ford Figo е създаден според последните стилистични тенденции на марката и напомня донякъде на Fiesta. И тъй като един от основните акценти при разработката му е бил икономията на гориво, седанът може да се похвали с изключително нисък коефициент на въздушно съпротивление.

От Ford обръщат специално внимание на редица детайли във Figo като например огледалата, които са подсилени, а конструкцията им позволява да устоят дори aко бъдат закачени от друга кола в градския трафик. Това според Ford “намалява стреса у шофьора при движение в силен трафик”.


По всяка вероятност глобалният седан на Ford ще бъде оборудван с бензинови двигатели с малък обем, подобни на прословутия 1.0 EcoBoost. Серийната версия на Figo трябва да стъпи на пазара до средата на 2015 година.
Още по темата