Ердоган даде неформалното начало на предизборната кампания у нас, смята журналист

Ердоган даде неформалното начало на предизборната кампания у нас, смята журналист


„За първи път на толкова висок форум на ДПС словото на Доган е с второстепенна значимост, защото №1 е обръщението на Ердоган“. Това каза пред БНР журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com. в коментар за Десетата национална конференция на Движението за права и свободи, която се проведе на 12 декември.

По думите на журналиста турския президент Реджеп Тайип Ердоган е адресирал обръщението си както към избирателите на ДПС, така и към Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ, но и към Бойко Борисов. „В думите му имаше много въпроси за домашно всички политически играчи в България, без изключение“, подчерта той.

Андай коментира какво означава „удивлението“, че познатият от сцената на световните лидери Ердоган е отделил от времето си за „малката етническа партия в България“. „Докато всички у нас коментират кога да бъдат изборите и дали да се отложат заради пандемията, Ердоган даде неформалното начало на предизборната кампания. В ГЕРБ следва да започнат серия от семинари как се печелят избори в смесените региони“, препоръча журналистът.

Според Илхан Андай на дневен ред е въпросът на кого повече приляга Карадайъ за вицепремиер – на БСП или на ГЕРБ. „Разбира се, изборът на Ердоган е Бойко Борисов“, уточни той.

Журналистът беше категоричен, че ДПС не може без корпоративен вот и прогнозира, че участието им във властта ще зависи от това дали ще успеят да спечелят 400 хиляди гласа на предстоящите избори.

Още по темата