Експерти: Катастрофа, по-опасна от К-19, ще унищожи световната икономика до 10 години

Експерти: Катастрофа, по-опасна от К-19, ще унищожи световната икономика до 10 години

COVID-19 беше до известна степен първата пандемия, която повлия тотално на цялата глобална икономика. Но експертите са уверени, че в следващите 10 години може да настъпи истинска катастрофа, която напълно ще унищожи световната икономика. Експерти предлагат няколко различни сценария за развитието на събитията. Бяха предложени четири различни сценария за развитието на събитията в бъдеще и как точно те могат да повлияят на световната икономика и като цяло на човечеството.
Дойче банк предположи, че през следващото десетилетие може да настъпи пандемия, причинявайки смърт на над два милиона души. Съществува и риск от гигантско изригване на вулкани, голямо слънчево изригване или война, която ще обхване повечето страни. Най-опасните варианти са пандемия и голямо вулканично изригване, което лесно може да парализира дейността на най-мощните държави.
Не забравяйте за рисковете, които могат да дойдат от Космоса. Например от Слънцето може да се появи огромно изригване, което ще засегне цялата планета. Това може да се обясни с факта, че почти всички съвременни технологии работят с електроника. Силното изригване може да повреди електрониката и да отнеме много време за поправянето й.
През този период световната икономика ще понесе катастрофални загуби. Друг сценарий е избухването на глобална война или авария, включваща ядрени оръжия. Разбира се, такъв сценарий получава най-малък шанс да се случи, но не бива да се изключва. Експертите казват и няколко думи за удар на астероид. Те добавиха, че има твърде много рискове, които могат да повлияят негативно на световната икономика и трябва да се имат предвид./БЛИЦ

Още по темата