Четвъртък, 11 февруари – Опитът – добра основа за развитие

Четвъртък, 11 февруари – Опитът – добра основа за развитие

Четвъртък, 11 февруари – Опитът – добра основа за развитие

Този четвъртък реакциите ще са едновременно и на прагматично, и на идеалистично ниво. Важно е днес да разпуснете, защото може да се стигне до емоционално пренатоварване. Ще са ви необходими кауза или проект, с който да освободите напрежението, иначе може да изпаднете в състояние на превъзбуда.

Възприятията ви ще са засилени, а умът и емоциите ви ще реагират в синхрон. Тези от вас, които се занимават с хуманитарни дейности и наука, ще имат успехи.

Днес хората, които се чувстват изпреварили времето си, ще имат успех. Всякакви ексцентрични занимания и експерименти ще протичат добре. Много от вас ще се нуждаят от промяна. При други са възможни прояви на самонадеяност, високомерие и суета.

Успех ще имат и тези, които се занимават с комуникации, транспорт, с дейности, в които са необходими въображение, засилена интуиция и изострена чувствителност спрямо реакциите на другите.

В четвъртък – в 19.38 часа настъпва новолуние. Слънцето и луната са в съвпад. Слънцето, Луната и Земята застават в една линия. Това новолуние е второто след зимното слънцестоене. От този ден започва китайската нова година. Тази година ще е под знака на вола. Българският календар, признат за най-точния от ЮНЕСКО, и въз основа на който е изграден по-късно и китайският, започва с годината на Свинята, а не на Плъха. Така, че по прабългарския календар ще сме в годината на Плъха. Но китайският календар е по-популярен и може да се водим по него.

Години по китайския календар, в които не попада датата 2 февруари, се смятат за „слепи и празни”. Те не са особено успешни и предвещават непредвидени проблеми – смята се, че 2 февруари е първият ден на пролетта. Тази година е точно такава, защото започва след тази дата. Според китайския календар 2021-ва е годината е на сребърния или метален Вол. Това е година на упорит и усилен труд. Успехите ще се постигат само чрез старателна работа и съзидателни усилия.

Добре е да започнете с въвеждане на ред в отношенията – както в бизнеса, така и в семейството. Добре е да се придържате към рутината и към вече проверени методи, както и към по-консервативна линия на поведение. Тази година няма да бъдат приемани добре революционни и нови концепции. Такива може да бъдат защитавани през следващата година на Тигъра. Очаквайте тази година да се води консервативна политика.

И годината на пълното подчинение, на Вола, започва с шест планети във Водолей. От всички десет планети, с които работи съвременната астрология, шест са в знака на свободата, революциите и промените – Водолей. В този знак днес са Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Юпитер и Сатурн. Те са в опозиция с Уран и Марс в Телеца. Няма да има подчинение, ще има бунтове и недоволство по целия свят. Хората през тази година ще потърсят правата си и ще поискат това, което им се полага за труда. Ще поискат да скъсат веригите си и да потърсят сметка на управляващите.

Новолунието във Водолей ще накара хората да потърсят нови методи и начини за справяне с проблемите, нови, иновативни решения на всички въпроси от ежедневието. През тази година може да има бум на нови технологии и революционни открития.

По време на новолуние човек може да си пожелава различни неща, да си намисля няколко желания (от две до десет) и да си ги пише на лист. Те ще се сбъднат, ако са искрено пожелани и силно необходими. Добре е тези желания да се напишат до 20.00 часа след новолунието(след 19.38 часа). Желанията ви трябва да са формулирани така, че да включват и вашата воля и участие. Например: „Искам да намеря начин…, Искам да направя…, Искам да помогна…” тоест вие държите да имате пряко участие в онова, което желаете.

По време на новолуние във Водолей, човек може да поиска реализацията и сбъдването на свои мечти, планове за бъдещето, нещо свързано с приятели, с деца, но и със собствената му свобода, с нови, революционни и нестандартни проекти.

Може да си направите и табло на желанията, на което да залепите снимки на вашите блянове. Това могат да бъдат места, които искате да посетите, или пък хора, към които се стремите. Може и да ги надпишете. Добре е таблото да се изработи върху червен картон, за да се сбъднат желанията ви по-бързо.

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата