4 правила срещу набези на крадци след рент а кар

4 правила срещу набези на крадци след рент а кар


 

Да си на почивка и да станеш жертва на крадци – това наистина е крайно неприятна развръзка. Дори да сте наели автомобил под наем, не бихте искали да се замесвате в подобни проблеми. Никога няма гаранция, но все пак спазвайте тези правила, за да се предпазите от хора с престъпни намерения.

1. Бъдете скромни

Ако това качество не ви е вродено, сигурно ще ви бъде трудно да разигравате театри, но все пак, бъдете умерени във всичко. Не е нужно да правите демонстрации, че разполагате със скъпи вещи по време на ваканцията си. Всички са в хотела, за да релаксират, не се интересуват от възможностите ви. Така ще бъдете по-незабележими за крадците. 

2. Практичен избор на рент а кар

Подходете скромно и при избора на автомобил под наем. Лъскави и спортни моделчета не са забранена опция, но преценявайте кога и дали да им се радвате, защото някои имат малки багажници, други пък улесняват достъпа на крадците. Добре е да се водите от разумни доводи, когато сключвате сделка за наем на кола.

3. Ценни документи в колата – не

Най-вече е табу да оставите в нея договора си за наем. Това е огромна услуга към някой, който е решил да разбие автомобила. Органите на реда може да го спрат и да искат да го проверят, а вие още да не подозирате за нарушението. Така извършителят има с какво да удостовери и да излъже, че е клиент на компания за рент а кар.

4. Проверявайте често

Може би ще се наложи все нещо да държите в автомобила, затова оглеждайте детайлно вещите си, когато се качвате отново вътре. Понякога криминалните прояви са свързани с доста изобретателност. Може да ви вземат някаква техника, а кутията или чантата да са оставили в колата, за да не се усетите веднага.   

Автомобилът, който сте взели под наем, със сигурност е застрахован, но вие го пазете като ваш. Това ще ви спести множество главоболия, а и ще опазите собственото си имущество.
Още по темата