„Пътна полиция“ обяви началото на повсеместни акции и проверки от днес!

„Пътна полиция“ обяви началото на повсеместни акции и проверки от днес!

„Пътна полиция“ главно ще подпомага движението и при необходимост ще регулира движението, за да могат гражданите да се придвижат лесно и безаварийно. Това заяви на извънреден брифинг инспектор Николай Крушарски от Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП). „Искам да обърна внимание на водачите за едно много важно нещо. Ще бъде създадено реверсивно движение в посока Перник – ще бъдат отворени 2 ленти в посока изход и една в посока вход. В понеделник ще стане обратното“, заяви Крушарски. „Има ремонтни дейности по някои магистрали.
На „Тракия“ от 11 до 21 км. Там движението ще е в едната пътна лента. На „Хемус“ в района на село Потоп – пак движението ще се осъществява в едната пътна лента. Нека всички водачи бъдат особено внимателни“, призова той. „Не можем да кажем колко автомобили ще напуснат столицата. Бройката сигурно ще е голяма, защото това е празник, свързан и с изпращане на абитуриенти и с виждане на роднини. Очакваме много хора да се изнесат от столицата. Готови сме да осигурим безпрепятствено придвижване“, заяви Крушарски.
„Контролът днес и в понеделник ще е насочен към подпомагане, а сериозен ще бъде през почивните дни. Ще има специализирани операции, насочени към водачите употребилите алкохол и наркотици и шофирали с превишената скорост“, поясни той. „Мога да кажа, че и вчера приключи обявената миналата седмица специализирана полицейска операция насочена само към скоростта на водачите. След приключването на извънредните мерки личи, че хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим.
Над 42 000 нарушения са констатирани, като над 25 000 от тях са в населените места“ заяви той. „При ограничение 50 км./ч водачи се движат с над 150 км./ч – в София и Пловдив примерно. В Пловдив имаме и водач, който е с голяма проба на алкохол – около 3 промила“, заяви Крушарски. По думите на Дарин Димитров от ГДНП по улиците ще има и много сили на отдел „Жандармерия“, които ще следят за спазване на мерките и за реда като цяло. „Всички места, на които може да има струпване на голям брой хора, ще има екипи, които ще следят ситуацията“, заяви той./БЛИЦ

Още по темата