Карлово: Започна мащабно претърсване на Сучурум и района, полиция и водолази дирят изчезналия Петър Лухов

Карлово: Започна мащабно претърсване на Сучурум и района, полиция и водолази дирят изчезналия Петър Лухов

Мащабно претърсване започна в Карлово. Както ПБ Новинар съобщи, на 5 май вечерта изчезна 21-годишният Петър Лухов. Предполага се, че момчето или е паднало или е скочило да се къпе във водопада. Тъжната вест е, че вече се търси тяло, а не жив човек. Въпреки, че минаха три денонощия притеснените и ужасени родители и всички останали близки и приятели на Петър се надяват да стане чудо и да бъде открит жив.
В 11 часа от Пловдив в Карлово пристигна екип водолази от Пожарната. Те ще имат за задача да претърсят всички вирове, а ако условията позволяват да претърсят и самия водопад. В издирването се включват над 40 полицаи и пожарникари, които ще обхождат участъка от вливането на Стара река в река Стряма.
Този обход е около 12 километра. Ще бъде преровено метър по метър. Участъкът ще бъде разделен на три зони. ПБ Новинар научи още, че Петър в деня на изчезването си е употребил два вида алкохол – пил е ракия и бира. По непотвърдена информация момчето е употребявало и забранени вещества.
Припомняме, че на 5 май момчето е било видяно от свои приятели на местността Кръста над Карлово. Петър е отишъл с приятелите си нагоре, в посока към хижите. След като са пили, са се разделили. Три момчета и едно момиче са слезли по една пътека в Карлово. Издирваният е поел по друга и сее спрял на водопада, където е правил снимки и пращал на момичето от компанията. Около 19.15 часа следите му се губят.

Още по темата