Израел е изолирал ключови антитела срещу коронавируса, страната продължава да смекчава мерките

Израел е изолирал ключови антитела срещу коронавируса, страната продължава да смекчава мерките

Израел е изолирал ключови антитела срещу новия коронавирус, обяви министърът на отбраната Нафтали Бенет, цитирани от Ройтерс.

Той нарече постигнатото „значителен пробив“ по пътя към евентуалното откриване на лечение срещу причиняваното от вируса заболяване Ковид-19.

„Моноклоналното неутрализиращо антитяло“ е изолирано в Израелския институт за биологични изследвания. То „може да неутрализира (коронавируса) в телата на“ заразените, каза Бенет след посещение вчера в главната израелска лаборатория за биологични изследвания, предаде БТА. 

Израел междувременно смекчи допълнително мерките срещу разпространението на новия коронавирус, предаде Франс прес.

В реч по телевизията премиерът Бенямин Нетаняху обяви, че незабавно отпадат всички ограничения за движението на израелците.

Досега гражданите на Израел нямаха право да се отдалечават на повече от 100 метра от дома си, освен за да отидат на работа, до супермаркет, аптека или болница, припомня Франс прес.

Ще бъдат отново разрешени семейните посещения при баби и дядовци, които бяха забранени в началото на март.

Търговските центрове и пазарите на открито ще отворят отново в четвъртък.

Израел бе една от първите държави, които затвориха своите граници, и наложи строги ограничения на движението на гражданите си, за да спре разпространението на коронавируса. До момента в страната има 16 246 потвърдени случая на заразяване с вируса и 235 починали от Ковид-19, припомня Ройтерс.

Франс прес отбелязва, че през последните дни е констатирано значително намаляване на новите заразени в Израел.

„Постигнахме голям успех“, не скри задоволството си премиерът Нетаняху. Той отбеляза, че Израел е една от развитите страни с най-малко починали от коронавирус на глава от населението.

Източник: Petel.bg

Още по темата