Вдовицата на пилота: Какви 13 секунди! Кой пусна мъжа ми с 1 стрелба годишно

Вдовицата на пилота: Какви 13 секунди! Кой пусна мъжа ми с 1 стрелба годишно

Мъката на Димитрина Попова, вдовицата на майор Терзиев, няма да изчезне. Дама продължава да търси виновния за смъртта на съпруга си и публикува отново във фейсбук тежки думи:
„Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър Панайотов. Вече няма значение и височината на пускане на мишената, височината на елиминиране на целта, както и нарушените мерки за безопасност (и това е ясно).
Нещата са много по-мащабни, далеч по-опасни и засягат доста по-високи етажи от командването. Кой допусна пилотите ни до участие в това учение с по 1 стрелба годишно (почти сигурно е, че същата подготовка имат и останалите военни формирования).

И още по-далеч: Кой беше този „болен мозък“, който реши да провежда такова мащабно, съвместно учение само на база изготвени документи, без да си подготви подчинените и каква беше крайната цел, че при този смъртен случай не ни става ясно?
И защо два дни преди Шабла-2021 се „тупаме по гърдите“, а два дни след инцидента се скатаваме в „миши дупки“ и се крием зад разследването? Защо няма нито един от организаторите да излезе с чест и да даде отговори? А оставят Вас, министър Панайотов да говорите пред обществото празни приказки, на които никой не вярва. Безумие, след безумие! До кога?/Вестник Марица
 

Още по темата