В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:

В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:


Българският позор

Едно денонощие беше необходимо, за да се разберем: ние – опозиционерите, и те – управляващите!

Ние се бунтувахме десетина седмици, те не ни обръщаха внимание по онова време. Накрая се срещнахме! Както през януари 2009 г., когато т. нар. полиция преби само онези, които трябваше да бъдат нашамарени.

Контролът над търговските банки се затяга

Българското банково законодателство ще претърпи ключови промени заради изискванията на европейските директиви, включени в  т. нар. „Банков пакет“. Той е насочен към по-мащабно преразглеждане на финансовото законодателство на общността. Целта е да се намалят рисковете във финансовия сектор, да се засили неговата устойчивост, както и да се подобри правната рамка. 

Предизборно, управляващите пак си измиха ръцете с ЦИК  

По традиция, ГЕРБ пак се втурна да прави промени в изборното законодателство в 12 без 5 и пак я свърши като кучето на нивата. Уж от недоглеждане в бързината, но на практика – заради тънките партийни сметки и задължителното оставане на власт. Който не вярва – нека върне часовника назад , примерно – със седем-осем години, и да проследи в хронологичен порядък идеите им за ремонт на Изборния кодекс.

 Над 5 млрд. лв. чакат дупките по общинските пътища

„Пресметнахме, че „само“ 5.3 млрд. лв. ще струва да бъде спасена общинската пътна мрежа от окаяното й състояние, довериха за „БАНКЕРЪ” хората от Националното сдружение на общините в Република България. Това е изводът от направения анализ на експлоатационното състояние на тези пътища от гледна точка на необходимия  финансов ресурс за ремонта им, за реконструкцията им и за превантивната им поддръжка.

Журналистите – мазето на парламента! 

Новият парламентарен сезон започна странно. Горещо и ударно – пред и около новото обиталище на народните ни представители, хладно и безидейно вътре – в грозната, но за сметка на това скъпо ремонтирана бивша кинозала „Георки Кирков“.

Над 150 млн. лв. от антикризисните мерки

Госпожо Николова, Вие поехте Министерството на туризма в период на сериозна криза. Пандемията удари най-вече този сектор и съвсем естествено всички впериха очи във Вас. Имате ли чувството, че сте се „насадили на пачи яйца“?

Сектор туризъм минава сега  през един от най-трудните си периоди. Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO) отчете, че за първото полугодие не по-малко от 300 милиона туристи са си останали вкъщи, а бизнесът в световен мащаб е загубил 320 млрд. долара.

ГЕРБ, не ви искаме конституциите, идете си с мир

Г-жо Каменарска, властта нарича хората от протеста стадо, изроди, алкохолизирана тълпа, без да отчита, че над 60% от народа подкрепя протестите. Изненадва ли ви това отношение?

Не. През време на извънредното положение ние от свободните професии бяхме определяни като маргинали и тулупи, така че защо да не сме и изроди. Това показва ярко нивото на използващите този речник. Само си представете какво би последвало, ако г-жа Меркел се обърне към германските граждани с такива думи.

Бюджетен пир за сметка на данъкоплатците

Пипалата на кризата се разпростират върху все по-голяма част от бизнеса, но парадоксално бюджетът на държавата вече пети месец все излиза на плюс.

Такава е ситуацията и през август, което показва, че големите обещания за подпомагане на гражданите и бизнеса поне засега остават само на хартия и са във владение на чиновническата воля. Което означава, че повечето от може би планираните плащания не са извършени.

Още по темата