Свети Валентин – празник на любовта, в който участват цветята

Свети Валентин – празник на любовта, в който участват цветята

Свети Валентин е светец-мъченик, чието дело и личност Католическата църква почита на 14 февруари. Традицията води началото си векове назад във времето. Тя се е разпространила от бенедектинските монаси, пазители на църквата, посветена на светеца, в италианското градче Терни. Монасите пренасят традицията за почитане на светеца в манастирите из Италия, а след това във Франция и в Англия.

Активно честване на деня на Свети Валентин

Към средата на 18 век празникът започва да се чества масово в Англия, съпроводен с даряване на сладкиши, картички и цветя. Днес,  денят на Свети Валентин , се отбелязва от милиони хора по целия свят. В съвременния свят идеята на празника се концентрира в изразяване и споделяне на обичта. Денят е изпълнен с романтика, цветя, балони и сърца. Независимо, че фокусът от първоначалната идея е изместен и силно комерсиализиран, очарованието на празника и вълнението от споделянето на обичта остават негова положителна страна.

Любов и вярност като основа в честването на празника на влюбените

В деня на Свети Валентин, светецът, който светът почита като покровител на влюбените, милиони хора отправят към него своята молба за щастлива, споделена любов, вярност и благополучие в семейните отношения.

Най-същественото послание на този ден е надеждата, че любовта е основата на живота, вярата, че тя оцелява винаги и е способна да твори чудеса и облагородява душите ни. С времето, изразът на тази любов е почнал да се олицетворява с подаряването на цветя за Св. Валентин.

Цветята, с които казваме „Обичам те“ в деня на влюбените

Най-красивото в честването на празника, освен споделянето на любовта, са цветята. Милиони цветя се даряват в този ден като израз на обич и вярност. Кралицата на този ден е нейно великолепие Розата. Няма да сбъркате, а ще доставите радост на любимата жена като изразите обичта си към нея с букет рози за Свети Валентин. Изненадайте я  с красив букет класически червени рози, елегантна кошница, пълна с рози в различен цвят или с впечатляваща подаръчна кутия с цветя за Свети Валентин. Всяка жена обича малките изненади и красивите цветя, така че друга добра идея е да подарите букет от бонбони за Свети Валентин. Покажете любовта си като се доверите на цветята, дамите никога не остават безразлични към тяхната прелест и съвършенство.

Кои са подходящите цветя за Свети Валентин, на които да се доверите?

В този ден подарете на обичаната жена цвете, с което изразявате любовта си към нея и радостта от споделянето на обичта. Изберете подходящи цветя за Свети Валентин, които знаете, че Вашето момиче харесва най-много, а ако още не сте съвсем сигурни, кои цветя тя предпочита, заложете на класическата елегантност, която няма да Ви подведе и подарете стилен букет за Свети Валентин. За празника може да разчитате на стилен букет червени рози, елегантен аранжимент от цветя в кокетна кошница или впечатляваща композиция от цветя за Свети Валентин в перфектна подаръчна кутия.

В онлайн магазина за цветя на Жардин ще намерите подходящата цветна аранжировка, с която да очаровате любимия човек. Лесно и бързо ще откриете впечатляващ букет розиза свети Валентин, елегантни композиции от орхидеи , лилиум или лалета в ръчно изработени кошници. Изключително впечатляващи и оригинални са аранжировките с рози за Свети Валентин в стилни, изискани подаръчни кутии. В Жардин се грижим с много обич и внимание за цветята, защото знаем колко важни са те за всеки Ваш празник. Нашите опитни флористи създават с вдъхновение и прецизност цветни композиции, с които със сигурност ще доставите радост на любимото момиче или обичаната съпруга, ако и подарите букет за Свети Валентин.

Изразете любовта си в деня на влюбените, като се доверите на очарованието на цветята и не забравяйте, че Денят на Свети Валентин е само веднъж в годината, а любовта ни е нужна през всеки един ден от живота ни.

Още по темата