Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Kорупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато те паразитираха върху бюджета. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос във връзка с информацията за двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков. Той допълни, че това е политическия залог, а по юридическия казус ще се произнесат съдиите от Конституционния съд, предаде БТА.
Президентът заяви, че атаката срещу министъра на икономиката цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет.
„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията, осветли
и пресече много схеми“, каза Румен Радев. Видяха се празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия, видя се къде отиват кредитите на Българската банка за развитие, посочи президентът.
Попитан дали е решил на кого ще връчи третия мандат за правителство Радев отбеляза,
че още не е приключил консултациите преди връчване на втория мандат и изтъкна, че на КСНС и на проведените до момента консултации парламентарните сили са показали, че ясно разбират всички предизвикателства, пред които е изправена страната. Затова президентът очаква това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да актуализира бюджета, по думите му, както намери за добре, но да го актуализира, така че да има достатъчно средства за посрещане на кризите, пред които сме изправени. Президентът заяви, че няма място за политиканско увъртане, когато става дума за здравето на българите и за сигурността на границата. Радев каза още, че по гласуването на актуализацията ще си проличи кои партии работят за хората и кои за себе си.
„Ще бъде крайно безотговорно,
ако и този парламент приключи, без да състави редовно правителство, и в същото време и без да актуализира бюджета, което означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза“, каза президентът Радев.
Държавният глава отговори на журналистически въпроси преди да участва в отбелязването на Деня на миньора и 30 години от създаването на Българска минно-геоложка камара в София./Vesti.bg
 
 

Още по темата