Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток

Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток

Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 димитровградски села без ток.
В повечето от тях електричеството беше възстановено за около час, но в село Крум хората изкараха цялата нощ на тъмно и студено.
Очаква се най-рано днес следобед хората там да имат ток.
„Изкарахме една не толкова приятна нощ без ток. По отношение на отоплението не мога да кажа, че е имало проблеми, тъй като почти всички домакинства се отопляват с печки на дърва или комбинирано на дърва и въглища“, каза пред NOVA Златка Тенева – кметски наместник на село Крум.
Инцидентът станал около 18.00 ч. в петък. Микробус се удря в електрически стълб в края на селото. Събаря го и токът в 7 села спира.
Шофьорът е прегледан от дошлия на място медицински екип и след това е задържан.
„2,45 промила в кръвта е доста висока стойност, но аз този човек го познавам като човек, който не употребява често алкохол. Това може би е бил инцидент“, обясни тази сутрин пред БНТ кметският наместник на селото Златка Тенева.
В района има поставени знаци за ограничение на скоростта, но на този етап няма възможност да бъдат поставени „легнали полицаи“.
„Това е невъзможно, защото поставянето на тези „легнали полицаи“ предполага по-големи изисквания. Не могат да се поставят в момента, затова наблегнахме на пътната сигнализация, на маркировката, имаме сигнализация за пешеходна пътека“, допълни кметският наместник./Вести БГ

Още по темата