Манолова звъни на президента в 5 сутринта, че раздигат палатките

Манолова звъни на президента в 5 сутринта, че раздигат палатките

Мая Манолова звънна в 5 сутринта на президента Румен Радев, видя се на живо в профила ѝ във Facebook. На кадрите се вижда как Манолова набира някого по телефона пред „майките“ от „Системата ни убива“ и се чува началото на разговора, след което тя се отдалечава.
„Г-н президент, ами тук гражданите помолиха да ви звънна, разбутват палатковите лагери…“ и понеже ние предаваме лайф на живо… специализирана полицейска акция…“, обяснява Манолова.
„Мая звънна на президента“, казва и една от жените.
„Да е информиран, той не се разпорежда на МВР – отговорността е на господаря на държавата – Лицето Бойко Борисов се разправя с протестиращите“, продължава диалогът.
После протестиращите искат от Манолова да се обади и на „спящия красавец Борисов“. Тя обаче не иска и казва, че той много добре знае, а тя няма да се унижава.
Няколко часа по-късно разпънаха палатките си пред Партийния дом, вече официална сграда на парламента. Това стана ясно от нейно поредно включване на живо в официалния ѝ Facebook профил.
По думите ѝ Борисов е автор на мократа политическа поръчка полицията да разчисти палатките, обвини още Манолова.
„Борисов, тръгвай си“, каза тя в поредно свое видео, вече срещу прозорците на премиера. „Господин Борисов, признайте си, че вие разпоредихте стъпкването на палатките в страната, че вие наредихте изземването на имущество в лагерите, че вие разпоредихте да бъдат арестувани граждани и организаторите на протеста“, призова бившият омбудсман.
Тя допълни, че разговорът ѝ сутринта с Радев е бил по настояване на протестиращите и той е публичен. Тя призова за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност, за да не ескалира повече политическата криза./Dariknews.bg

Още по темата