Кметът на Кричим благодари на хората, гасили два пожара край града

Кметът на Кричим благодари на хората, гасили два пожара край града

„В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам своята благодарност на служителите от РСПБЗН Стамболийски, на доброволците от ДФ „Кричим“ РВ 150-01 към община Кричим, които се бориха с бушуващия пожар в нощта на 27 срещу 28.08.2020 г. В продължение на 8 часа, в силно пресечена местност и под напора на много силен вятър, овладяха пожара и не му позволиха да навлезе и унищожи защитения резерват „Изгорялото гюне“.”, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев.
„На същите тези хора още веднъж огромно благодаря, както и на всички служители на ДЛС „Тракия“, РДГ- гр. Пловдив, екипите от служители на държавните горски и ловни стопанства от съседните общините Пещера и Брацигово област Пазарджик, на всички млади хора от гр. Кричим, които изоставиха своите лични дела, професионални и служебни ангажименти и се включиха в овладяването и цялостното потушаване на втория по- голям пожар, който възникна на територията на община Кричим и засегна площ около 100 декара в ранния следобед на 28 август”, каза още кметът на Кричим.
Цяла нощ останаха дежурни екипи на пожарната и горското стопанство край огнището на пожара. Пламъците, които бяха обхванали короните на дървета, унищожиха над 100 декара борова гора, в това число храсти и горски фонд.
Над 50 души участваха в гасенето. Сред тях бяха пожарникари, Служители на Регионална дирекция по горите-Пловдив, Държавно ловно стопанство – Тракия.
В гасенето се включи и доброволно формирование към Община Кричим с общинска пожарна.
„В рамките на 24 часа всички те, без претенция за извършен героизъм, стоически удържаха и двата фронта на бушуващата огнена стихия и предотвратиха нанасянето на сериозни поражения на природа, хора и имущество. И никой от тях не очаква каквото и да било, защото всеки от тях е изпълнил своя морален и човешки дълг… Затова им благодаря, защото благодарността не трябва да бъде премълчавана”, коментира още кметът на Кричим Атанас Калчев.
По думите му, с поведението си в тези две критични ситуации, тези мъже още веднъж дадоха пример, че когато сме отговорни и сме заедно, с всичко можем да се справим.
Той пожела на екипите здраве, лично и семейно щастие, благополучие, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа.

Още по темата