Кметът на Карлово настоява ДЛС „Тракия“ да възстанови нарушени асфалтови настилки

Кметът на Карлово настоява ДЛС „Тракия“ да възстанови нарушени асфалтови настилки

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов настоява Държавно ловно стопанство „Тракия“ да възстанови нарушените асфалтови настилки на общинските пътища, преминаващи през селата Горни Домлян, Бегунци, Ведраре, Домлян и Мраченик.
„Установено е, че тежкотоварни самосвали, превозващи инертни материали за Ваши дейности, преминават интензивно и целодневно по общински пътища през горепосочените населени места. Поради високите температури превозните средства пластифицират и амортизират асфалтовата настилка, като вследствие големите товари възникват и аварии по водопреносната мрежа. През настоящата година на тези пътища е извършен текущ ремонт за възстановяване на настилките. Средствата, предвидени за тази дейност в Бюджет 2021 на Община Карлово вече са изчерпани. Предвид гореизложеното, следва да коригирате незабавно графиците за преминаване на превозните средства по общинската пътна мрежа и населените места, като ограничите движението им в периода от 11:00 до 18:00ч., и да предприемете необходимите действия по възстановяване на нарушените асфалтови настилки.“, се казва в писмото, изпратено от кмета на общината до инж. Огнян Христов – директор на Държавно ловно стопанство „Тракия“, част от Южно централно държавно предприятие.
За предприетите от д-р Кабаиванов действия са уведомени кметовете на петте населени места, сигнализирали общинското ръководство за проблема.

Още по темата