Катрин Ву от „Ню Йорк Таймс“: Във ваксината за COVID-19 няма микрочип

Катрин Ву от „Ню Йорк Таймс“: Във ваксината за COVID-19 няма микрочип

Заради масовите съмнения, че ваксините срещу Ковид са подправени с различни елементи и субстнации, „Ню Йорк Таймс“ излезе със свое становище: Не, във ваксината за COVID-19 няма микрочип. Това пише Катрин Ву от името на „Ню Йорк Таймс“. По думите й, работата на Ву е да следи опитите за дезинформация в социалните мрежи и да развенчава митовете, предава dnes.bg.

По темата за ваксината тя категорично опровергава „конспиративни“ теории, циркулиращи онлайн, според които правителството е заложило във ваксината микрочип за проследяване и наблюдение на хората.

Във ваксината на Pfizer и BioNTech има 10 съставки, пише Ву.

„Активната съставка е молекула, наречена RNA или mRNA, която съдържа генетични инструкции за коронавирусен протеин, наречен Spike. Тя „инструктира“ човешките клетки да го произвеждат“, пише още в статията.

По думите на авторката на материала това помага на тялото да научи една от характеристиките на вируса, така че той да бъде разпознат и унищожен, ако се опита да предизвика инфекция. Останалите 9 съставки, посочени в статията са:

1. Четири липида: Три с невъзможно сложни химични наименования, които образуват мазен, защитен балон около RNK и холестерола

2. Захароза (захар)

3. Четири вида соли: калиев хлорид, едноосновен калиев фосфат, основен натриев фосфат дихидрат и натриев хлорид (готварска сол)

Източник: Petel.bg

Още по темата