Караянчева направи паралел между Търновската конституция и проекта на ГЕРБ

Караянчева направи паралел между Търновската конституция и проекта на ГЕРБ


На дати като днешната трябва да сме обединени, да мислим за бъдещето на България, за бъдещето на нашите деца. Това каза пред журналисти във Велико Търново председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която се включи в Националните чествания на Независимостта, чийто център е старата столица. Караянчева откри празненствата пред сградата на общината.

Председателят на парламента не скри вълнението си, че е гост на историческата и духовна столица на страната ни, като припомни, че не само търновци, но и всички българи трябва да се гордеят с този статут.

„На дати като днешната трябва да сме обединени, да мислим за бъдещето на България, за бъдещето на нашите деца. Нека се върнем назад към историята, за да видим колко са били мъдри нашите предци и ако се спрем на Търновската конституция, ще видим, че макар всички политически различия при нейното създаване, тя е една от най-демократичните за времето си. Ние политиците имаме много какво да учим от историята и трябва да го правим всеки ден”, каза още Караянчева.

Тя подкрепи и призива на кмета на Велико Търново Даниел Панов – за обединение не само на гражданите, но и на политиците.

„Подкрепям кмета, защото това е и моят призив, както и призива на управляващото мнозинство, и на правителството. Когато сме заедно, сме силни и можем да преодолеем всякакви трудности дори такива здравни кризи”, допълни председателят на Народното събрание.

Още по темата