ГЕРБ посочи каква коалиция се очаква след вота!

ГЕРБ посочи каква коалиция се очаква след вота!

Искам да благодаря на всички, които отидоха да гласуват, на фона на хаоса и на това, че бяха сплашвани. Това е постъпка, която заслужава висока оценка. Какъвто и да е резултата – съвсем първи, по-малко първи, такива са нещата. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред медиите след края на изборния ден.
„Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. С оглед на това, което има да се случва, нека напомня, че няма нищо по-тъжно от използвана стъргалка“, допълни той.
„Българската демокрация е жива и това е добра новина“, каза още Дончев.
„Тепърва предстои да анализираме до колко машините са надеждно средство за провеждането на процеса, да установим колко машини и как са били пипани по време на изборния процес. В политически план, какъвто и да е резултатът се очертава коалиция на протестните партии с БСП или ДПС – правителство, което няма да носи политическа отговорност, с министър-председател който няма да носи политическа отговорност или правителство тип „Орешарски“, каза Тома Биков.
„Помните, че такъв тип правителства завършват с крах. Има два варианта – задълбочаване на политическата криза или задкулисно управление. Каквото зависи от нас, ние ще направим, за да може обществото да се справи с политическите и икономическите предизвикателства. Всички ние трябва да помагаме. За съжаление, не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, може би и в следващите години“, обясни Биков.
„След изборната еуфория, ще дойде времето за отговорността. За свършеното, за ролята на президента, ролята на правителството. Искам да кажа за финал, че няма да предадем нито един честен и достоен гражданин. Ще продължим да работим в това, което вярваме, без значение каква роля ни е отредил избирателя. Да бъдеш опозиция е честен и достоен начин да защитиш принципите си“, заключи Дончев.
 

Още по темата