Кмет от ГЕРБ: В протестите няма послания

Кмет от ГЕРБ: В протестите няма послания


Протести без послания – така определи антиправителствените демонстрации в страната кметът на Враца Калин Каменов (ГЕРБ). Според него протестиращите със сигурност имат основания, но трябва да кажат какво ще се случи с обстановката след оставката. 

„Много съм притеснен, че при една оставка на правителството има реална опасност да се блокира и работата на общините, и работата на държавната администрация. Ще се блокира работата на училища, детски градини, общинската администрация“, прогнозира пред bTV кметът на Враца. 

Той не изключи и сценария, в който след подадена оставка ще последват протести от привърженици на правителството, дали гласа си за настоящия кабинет. И обясни, че протестиращите ще имат 4 или 5 процента и няма как да сформират правителство и да управляват.

„Очаква се втора вълна на коронакризата. В тази ситуация общините нямат нужда от допълнителна криза, а от спокойствие и предвидимост. Враца и други общини преговарят със сериозни инвеститори, които имат нужда от предвидимост“, посочи Каменов.

Кметът коментира и казуса с посещението на премиера Бойко Борисов във Враца миналата седмица и категорично отрече събралите се хора да са били организирани. Малко след визитата критичният репортаж в местна телевизия беше свален. Каменов смята, че ако посрещането на премиера от поддръжници е било организирано, там е щяло да има хиляди хора. „Вече една седмица се говори за този свален репортаж, но не и за запаления автомобил на общински съветник от БСП“, възмути се кметът. 

Според Каменов записът с Борисов от юни, за който Елена Йончева получи експертиза за автентичност не е истински и трябва да се изследва другаде, за да може да се стигне до категоричен извод. „Съмнявам се, че това е реален запис. Няма да ме учуди да излязат и други манипулирани записи, за да се оказва натиск. Това е грозен начин за водене на политика“, подчерта кметът.

Още по темата