Борисов: В понеделник сменяме Красимир Живков, няма милост за никого!

Борисов: В понеделник сменяме Красимир Живков, няма милост за никого!


„В понеделник сменяме зам.-министъра Красимир Живков. С екоминистъра Емил Димитров сме се разбрали в понеделник да имам предложение от него за нов зам.-министър с ресор отпадъци. Няма милост за никого. Ако си мисли, че ще има компромис, защото се познаваме…“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на Обходния път на Поморие, който ще е готов го края на юни. 

Премиерът инспектира строителни обекти по Черноморието. С него са министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков

„Всеки трябва да се сърди сам на себе си. Зам.-министрите се сменят с моя заповед. И за Цветанов ни беше мъчно, но видяхте какво стана. Цветанов най-вероятно ще си направи свой политически проект, защото и той е обиден за начина, по който го смених заради подозрения. Всеки има своя път, ГЕРБ също има своя. Пожелавам му успех”, каза още той.

„Всеки може да си напише списък и да го сложи в касата. И аз мога да си напиша един“, каза премиерът по повод списъка с имена на известни личности, сред които и убити, който прокуратурата откри при братя Бобокови в хода на разследването на аферата с боклука. „Списъци не коментирам, аз строя“, добави той.

 „Не знам от какво се вълнуват хората, аз се вълнувам да им направят пътищата. Въобще не искам да коментирам, всеки бизнесмен може да си напише един списък и да си го сложи в касата“, каза Борисов.

Първата спирка на инспекцията беше строителството на спортната зала „Арена Бургас“. Борисов и министрите провериха строителството заедно с кмета на Бургас Димитър Николов. За „Арена Бургас“ правителството отпусна близо 18 млн. лв.  „Става си сграда. Евровизия може да се прави тук“, отбеляза Борисов.

Забавянето на строежа с около 3 месеца се дължи на пандемията от COVID – 19. Изпълнителите отчетоха пред министър- председателя извършените дейности, а кметът Димитър Николов заяви, че за празника на града – 6 декември, залата ще бъде завършена.

Спортната зала е без аналог за България и е разделена функционално на четири подобекта – основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места. 

„Летището вече е отворено, има един полет. От 18 юни се очаква да стартират и чартърите до европейските държави“, съобщи още кметът Димитър Николов.

Борисов инспектира и обхода на Поморие, който трябва да отпуши трафика по Черноморието. „Да правите така, че като дойдем да откриваме, веднага да тръгне движението“, заръча премиерът.

При проверката на строежа на обхода Борисов също попита дали се спазват сроковете. Съоръженията се правят за да могат хората да са спокойни, да могат да ходят до нивите си и на туризъм, ако искат, каза премиерът.

„Края на месец юни ще сме готови с отсечката. Много сме доволни. Само още 20 – 30 дена. Кметът асфалтира хубаво, получава добра подкрепа от нас. Със завършването на тази отсечка плана ни е да ги изведен директно на „Тракия“. тежкият трафик да отива директно на „Тракия“. Много ми хареса и залата в Бургас“, каза премиерът Борисов.

Още по темата