Борисов с извънредни новини за ваксините и електронните рецепти

Борисов с извънредни новини за ваксините и електронните рецепти

През следващите седмици ще работим активно с Българския лекарски съюз, за да помогнем на докторите да знаят всичко за всяка ваксина и да бъдат максимално полезни на пациентите по темата. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на Българския лекарски съюз, в която участва и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.
Освен темата за ваксините срещу COVID-19, в рамките на срещата бяха обсъдени и въпросите за приравняването на антигенните тестове с PCR тестовете по отношение на карантинирането. А също и финансовата подкрепа за медицинския персонал на първа линия, подготовката за издаването на електронни рецепти и подобряването на комуникацията между БЛС и НЗОК.
Участниците в срещата бяха единодушни, че е необходима още по-тясна координация при работата в борбата срещу пандемията. В този контекст Българският лекарски съюз ще предложи свой представител, който да участва в работата на Националния оперативен щаб.
Ръководството на лекарския съюз изрази подкрепа за въведените противоепидемични мерки и за тяхното продължаване./Вестник Марица

Още по темата