Борисов и Вучич поднесоха цветя пред гроба на цар Калоян

Борисов и Вучич поднесоха цветя пред гроба на цар Калоян


Премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич поднесоха цветя пред саркофага на св. Сава Сръбски и пред гроба на цар Калоян в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ във Велико Търново.

„Искрено се радвам и благодаря на премиера Бойко Борисов за поканата да посетя Велико Търново и това свято място, за да видя как българските братя пазят паметта на свети Сава“, каза  Александър Вучич и подчерта, че ще съдейства и ще призове в бъдеще повече негови сънародници да посетят Велико Търново и да се поклонят пред гроба на свети Сава, по думите му, най-важният човек в сръбската история.

Борисов посочи, че когато автомагистрала „Хемус“ бъде изградена и край Велико Търново, броят на туристите в града ще се увеличи, в това число и туристите от Сърбия.

„Когато тръгнат от Белград към Варна на море, със сигурност ще спрат във Велико Търново и ще се поклонят на св. Сава“, подчерта Борисов и уточни, че от 10 юни започва работата в двете посоки на магистралата. Премиерът посочи, че в условията на мир има само просперитет между двете държави, давайки пример с миналото и строителството на магистрали и инвестиции днес.
След посещението в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ срещата между Борисов и Вучич продължи с работен обяд.

Още по темата