Дизелов суперкар от Великобритания

Дизелов суперкар от Великобритания


Британската компания Trident Performance Vehicles стартира производството на своя суперкар Iceni, който ще разполага с 8-цилиндров 6.6-литров турбодизелов агрегат с 400кс. и близо 1000Нм. въртящ момент.

С впечатляващите си характеристики Iceni може спокойно да претендира за титлата на „Най-бърз дизелов автомобил“, ускорявайки от 0 до 100км/ч. за 3.7 секунди и развивайки максимална скорост от 306км/ч. Според информацията от Trident, oсвен бърз Iceni e изключително икономичен, демонстрирайки среден разход на гориво от 4.1л/100км – постижение, което направо граничи с фантастиката, имайки предвид огромния работен обем и мощност на суперкара. Британците обясняват постижението със специалната технология разработена от тях, която повишава максималния въртящ момент и същевременно оптимизира разхода на гориво с 20%.


Iceni ще се предлага в три варианта на каросерията – роудстър, фастбек (Magna) и комби (Venturer). Освен стандартните 400кс. на разположение ще бъдат и два допълнителни перформънс пакета увеличаващи мощността на двигателя съответно на  435кс с 1286Нм въртящ момент и 669кс  с 1422Нм. Очаква се цената на британската екзотика да стартира от 117 000 евро.





Още по темата