Цветан Цветанов: Много хора желаят нов политически проект

Цветан Цветанов: Много хора желаят нов политически проект

Действително посещавам населени места в страната, тъкмо приключих среща в Горна Оряховица, следва такава във Велико Търново, а след това продължавам към Русе. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, бивш вътрешен министър и ръководител на Евро-атлантическия център за сигурност, по повод медийни публикации, че на 19 април ще обяви създаването на нова партия.
Това, което искаме да реализираме чрез Евро-атлантическия център за сигурност, е да направим съответните обсъждания на теми, свързани с политики и това, което е разписано в нашата неправителствена организация. Дейности, които са свързани със сигурността на страната и с евроатлантическите ценности, за които трябва все повече и повече да говорим, защото виждаме, че с фалшивите новини и хибридните атаки, с дезинформацията обществото бива заблуждавано, коментира Цветанов.
Срещите в страната са желание на всички тези граждани, които са в тези населени места, да може да се дискутира по тези теми, за които споменах. И неслучайно ние направихме съответните първи събития, когато бяха на Евроатлантическия център, каза още той.
На въпроса дали ще прави партия Цветан Цветанов отговори: Мога да кажа, че на датата (19 април) – няма да правя партия.
Но пък няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес, допълни той.
Към настоящия момент единствената ми енергия е само за Евроатлантическия център за сигурност и евентуалното провеждане на съответните събития във всяка една областна точка на страната, заяви Цветанов в отговор на въпроса дали подготвя нова партия на друга дата.
Той коментира и т.нар. Барселонска афера. Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря, посочи Цветан Цветанови и допълни: „Аз съм близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин“.
Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт, заяви Цветанов.
По повод мигрантската криза той каза: „Висши представители на ЕС бяха на място само часове след натиска върху външната граница на Евросъюза в Гърция и това показва, че ЕК действително иска да не допусне това, което се случи през 2015 г.“/Новините БГ

Още по темата