Бизнесменът Иво Масларов е издирван чрез Интерпол като поръчител на убийството на фараонката Марангозова

Бизнесменът Иво Масларов е издирван чрез Интерпол като поръчител на убийството на фараонката Марангозова

Бизнесменът Иво Масларов е човекът, за когото прокуратурата обяви, че е обявен за издирване чрез Интерпол като поръчител на убийството на финансовата брокерка Станка Марангозова, съобщи БНТ по неофициална информация.
Той е син на втория съпруг на бившата социална министърка Емилия Масларова и няма кръвна връзка с нея. Занимава се с бизнес, включително и в чужбина. Известен е в престъпния свят.
Масларова също коментира обвиненията, че Иво Масларов не е неин син, цитирана от БНТ. „Аз имам син, който се казва Константин. Това е син на моя покоен съпруг от първия му брак“, обясни тя. „Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, каза Емилия Масларова.
Тя добави, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов. Той имал претенции към жертвата за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. официално. Двамата се познавали повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова.
Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел. Масларов е напуснал България през март. Скандалите за пари и делото срещу Масларов по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството на брокерката, смятат разследването. Години наред той я притискал за пари и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне парите.
По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв. БЛИЦ припомня, че от прокуратурата обявиха, че действащ офицер от НСО е арестуван като лидер на банда за мокри поръчки, изнудване и разпространение на наркотици. Той е приел поръчката от Масларов и е организирал убийството на Марангозова. Служителят е арестуван, както и физическия убиец и помагачът му./БЛИЦ

Още по темата