Веска Ненчева с ударен брой преференции на вота, червените отчетоха добри резултатите в Подбалкана/ВИДЕО/

Веска Ненчева с ударен брой преференции на вота, червените отчетоха добри резултатите в Подбалкана/ВИДЕО/

Изразявам моята и на колегите ми от ОбС на БСП благодарност за извоюваната поредна победа на парламентарни избори в община Карлово. Това каза председателят на червената структура в подбалканския град инж. Манол Манолов на пресконференция днес. Инж. Манолов поздрави спечелилият втори мандат народен представител Веска Ненчева и припомни резултатите на столетницата в общината.
От гласувалите 20 954 или 47,457% в община Карлово за Коалиция „БСП за България“ вота си са дали 4 614 или 22,72% . Коалицията печели в 15 населени места в общината. В Сопот БСП е втора политическа сила -908 гласоподаватели са гласували за коалицията, каза председателят на червената структура във Вазовия град Станислав Стоенчев.„Изказвам благодарност за активното отношението и подкрепата на всички хора от Пловдив област, гласували на парламентарните избори за БСП, на всички, които проявиха кураж да отидат до урните, въпреки пандемията“, каза Веска Ненчева.
„Разговорът за предизборната кампания и резултатите от нея не е самоцелен, необходим е, заради следващи кампании, които ни предстоят. Удовлетворена съм, че след 4 годишен мандат като народен представител виждам ръст в персоналната оценка за мен и работата, която съм свършила в 44-то Народно събрание на Република България. Това ясно се вижда в процентното съотношение на гласувалите с преференция, спрямо общия брой гласували за БСП. През 2017г. 39% от гласувалите за БСП са изразили своята персонална подкрепа за мен. През 2021г.от гласувалите за БСП 49% са дали своята оценка за работата ми, което е видим ръст с 10%“, коментира още Ненчева, която събра голям брой преференции-общо 2977.
Ненчева е провела разговор с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов за нормална работа и обединяване на усилията в общата кауза за добруването на хората в карловския край. Посланието, което тя направи, е да обединят усилията си и заедно да работят всички депутати от Карлово в 45-то НС, независимо от коя партия са избрани.На въпрос на ПБ Новинар как ще коментира безпрецедентната загубата на БСП на национално ниво, и отказа на лидера Корнелия Нинова да се оттегли, при условие че цялото Изпълнително бюро подаде оставка, инж. Манолов отговори: „ Да не се подценяваме този феномен на новото, който става закономерност в нашата политическа действителност – визирам многото гласове, които отидоха в Има такъв народ. Хората през известен период търсят новото, защото тези партии, които дълго управляват, не успяват да достигнат до проблемите на хората.
„Война не е имало между Корнелия Нинова и пловдивската организация на БСП“, отговори отново на въпрос на медията ни партийният лидер по повод скандалите между структурата в града под тепетата и Нинова. Припомняме, че преди два дни пловдивските социалисти поискаха главата на националния лидер.„Хора ратуваха за това да има обединение между БСП и ГЕРБ и да работят заедно, това е изключително противоречие с нашите документи и решения. Нелегитимна е проведената конференция в Пловдив и е в противоречие с устава ни. Загубихме, защото има наши членове, които работят за други партии, което е видно от резултатите“, каза още Манол Манолов
Още, вижте във видеото на ПБ Новинар…

Още по темата