Утре ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде в листите на

Утре ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде в листите на


Утре ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на „Има такъв народ“ за предсрочните избори на 11 юли. Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на „Има такъв народ“.  

Той подчерта, че политическата сила няма да прави коалиция с „партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП, ДПС или с подкрепящи партии на ГЕРБ“.  „Вариантите са всякакви. Спрямо резултати от изборите ще постъпим правилно. … Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува“, каза той.

Тошко Йорданов обясни, че партията има планове за действие, но те ще станат ясни, след като се видят резултатите от вота през юли.

„Може да се каже, че българското гражданско общество и САЩ са партньори на полето на демокрацията, мненията им съвпадат. Санкциите на САЩ са след това, което направи българското общество“, коментира още той. 

Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва.

В коментар за работата на служебното правителство, заместник-председателят на ИТН даде висока оценка на министрите на икономиката – Кирил Петков, на финансите – Асен Василев и на вътрешните работи – Бойко Рашков.

Още по темата